14-24 nov 2024
InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
Youth 13+: Where Am I From? & Boyz
Youth 13+: Where Am I From? & Boyz
Beschrijving

In Where Am I From? krijgt Nouf vaak de vraag 'waar kom je vandaan' en probeert ze samen met AI een antwoord te vinden. Zij en AI praten over de VS, Saoedi-Arabië en Irak en de AI-verteller analyseert beelden om antwoorden voor haar te vinden. Een slimme manier om de beperkingen van onze eigen perceptie van de ander te laten zien, evenals de beperkingen van machine learning.

Boyz portretteert drie slimme, leuke en populaire jongens die genieten van feesten, rondhangen en praten over hun toekomst. Ze zijn dikke vrienden, maar moeten elkaar binnenkort loslaten omdat hun studentenleven ten einde loopt. Deze film is verfrissend omdat het intieme mannelijke vriendschappen laat zien zoals we die zelden zien. Ze kunnen hun kwetsbaarheden bespreken, hun onzekerheden over de grootte van hun penis en het feit dat ze willen dat hun eerste keer speciaal is.

Samenstelling
Where Am I From?

Where Am I From?

Leeftijdscategorie 13+ jaar. Scherp video-essay waarin de al jong naar Amerika geëmigreerde filmmaker in gesprek gaat met AI over de vraag waar ze vandaan komt. Het antwoord is niet eenduidig. Ook kampt de technologie met tekortkomingen en vooroordelen.
Boyz

Boyz

Leeftijdscategorie 13+ jaar. Sfeervol, melancholisch portret van drie hartsvrienden die in München studeren. Verrassend openhartig bespreken Maxime, Julien en Vilas wat hen bezighoudt tijdens de spannende overgangsperiode van student naar volwassen man.
IDFA Competition for Youth Documentary
<p>In de jeugdcompetitie verkennen makers de grenzen van de jeugdfilm om zo jongeren uit te dagen. De geselecteerde films zijn verdeeld over twee leeftijdsgroepen: 9 t/m 12 jaar, en 13 jaar en ouder.</p>
Bekijk Programma
And a Happy New Year

And a Happy New Year

Sebastian Mulder
Nederland
2023
21 min
IDFA Festival

Follow IDFA

VPRO
Fonds21
de Volkskrant
WePresent
Ammodo
npo
IDFA vrienden
OXFAM