13-24 nov 2024
InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
Contagious & Queer
Contagious & Queer
Beschrijving

Zou je van trans houden als trans zich als een lopend vuur over de hele wereld zou verspreiden? Als LHBT-personages in boeken je kinderen homo maken, zou je dan nog van trans houden? Hoe natuurlijk en normaal en zelfs commercieel aantrekkelijk queer en trans levens ook zijn, Contagious & Queer is het zat om trans en queer levens te verdedigen.

Luid en duidelijk Pride vieren om verspreiding te veroorzaken is niet hetzelfde als uit de kast komen voor persoonlijke bevrijding. Het is niet het individu dat vrijheid vindt zodra queer als besmettelijk wordt benaderd. Het is queerness losgeslagen.

Samengesteld door Simon(e) van Saarloos opent het Contagious & Queer programma met een Muck Studies performance door Geo Wyex. De Amerikaanse filmmaker en beeldend kunstenaar Leila Weefur vertoont en bespreekt het werk Tillage & Fury. Regisseur Shu Lea Cheang deelt de film UKI, waarin avatars en (buiten)aardse personages worden vertolkt door queer kunstenaars uit Berlijn. Onder hen is muzikant en multimedia-artiest Sky Deep, die de avond afsluit met een DJ-set. 

Programma zondag 12 november:
16:15 Inloop
16:30 Introductie door curator Simon(e) van Saarloos
17:00 Muck Studies door Geo Wyex
17:30 Pauze
18:30 Tillage & Fury door Leila Weefur
19:30 Pauze
20:45 UKI van Shu Lea Cheang
22:20 Sky Deep DJ set
01:00 Einde programma

Contagious & Queer gaat de rest van de week door met workshops door Shu Lea Cheang, Leila Weefur, Angelo Madsen Minax, Geo Wyex, Adriana Knouf, Flip Driest en Lani Hanna en een performatieve tentoonstelling door Sands Murray-Wassink met Megan Hoetger en Radna Rumping.

IDFA Festival

Follow IDFA

VPRO
Fonds21
de Volkskrant
WePresent
Ammodo
npo
IDFA vrienden
OXFAM