14-24 nov 2024
InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
IDFA Shorts 6
IDFA Shorts 6
Beschrijving

Deze diep persoonlijke films bieden existentiële en poëtische reflecties op de kwetsbaarheid van het huiselijke leven en maatschappelijke veranderingen. In dit verzamelprogramma zie je At That Very Moment, My Father en Losing Ground.

Samenstelling
At That Very Moment

At That Very Moment

Een jongetje dat opgroeit in de bergen filmt zijn thuisomgeving, terwijl hij zijn gedachten vrij laat stromen. De chaotische beelden passen bij de energie van een kind, maar de jongen blijkt ook een verrassend diepe en existentiële denker.
My Father

My Father

Persoonlijke, essayistische vertelling met archief- en privébeelden, over het effect van de Iraanse Revolutie en de verschuiving naar een streng religieus-fundamentalistische staat op het leven van de filmmaker en haar naasten.
Losing Ground

Losing Ground

Een jonge, anonieme tekenaar/filmmaker reflecteert in zijn appartementje in Yangon op de verandering in zijn leven sinds de militaire coup in Myanmar. Uit angst leeft hij binnen, waar alleen een raampje uitzicht biedt op de buitenwereld.
IDFA Competition for Short Documentary
De IDFA Competition for Short Documentary laat nieuw werk zien van makers die met een eigen kunst- en filmtaal deze vorm een eigen dynamiek hebben gegeven.
Bekijk Programma
14 Paintings

14 Paintings

Dongnan Chen
China
2023
24 min
IDFA Festival

Follow IDFA

VPRO
Fonds21
de Volkskrant
WePresent
Ammodo
npo
IDFA vrienden
OXFAM