14-24 nov 2024
InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
IDFA Shorts 1
IDFA Shorts 1
Beschrijving
Vier boeiende films over de zoektocht naar menselijke verbindingen en de kracht van luisteren. In dit verzamelprogramma zie je Echo, Four Holes, Dentures en Blow!
Samenstelling
Echo

Echo

Voor de Noord-Ierse Allister is communiceren niet vanzelfsprekend. Maar de menselijke behoefte aan contact en gemeenschapszin zoekt en vindt zijn eigen weg en verbreedt gestaag de horizon van Allisters wereld. Een gelaagd en ontroerend portret.
Four Holes

Four Holes

Droogkomisch portret van Pepe, die na zijn pensioen een eigen golfbaan heeft aangelegd. Tijdens het maakproces van Four Holes werken de apparatuur en de omstandigheden niet bepaald mee. Maar het is allemaal onderdeel van de film.
Dentures

Dentures

Tragikomische korte film waarin een Indiase familie in een hotel bijeenkomt voor de negentigste verjaardag van de pater familias. De dementerende jarige herkent zijn naasten amper en verliest zichzelf in een verwarrende zoektocht naar zijn gebit.
Blow!

Blow!

Mar droomt ervan walvissengezang op te nemen. Ze besluit mee te varen met een wetenschapsteam dat onderzoek doet naar de zeezoogdieren. Wanneer camera en microfoon onderwater gaan, besef je pas hoe luid het leven boven de zeespiegel is.
Best of Fests
Bekijk hier het beste dat grote filmfestivals als Cannes, Berlijn en Venetië het afgelopen jaar op documentairegebied hebben gepresenteerd.
Bekijk Programma
20 Days in Mariupol

20 Days in Mariupol

Mstyslav Chernov
Oekraïne
2023
94 min
IDFA Festival

Follow IDFA

VPRO
Fonds21
de Volkskrant
WePresent
Ammodo
npo
IDFA vrienden
OXFAM