13-24 nov 2024
InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
IDFA Shorts 4
IDFA Shorts 4
Beschrijving

Door creatief gebruik te maken van archiefmateriaal duiken deze delicate films in herinneringen aan misbruik, herleiden ze persoonlijke trauma's en onderzoeken ze collectieve hoop. In dit verzamelprogramma zie je Between Delicate and Violent, Newsreel 242 – Sunny Railways en Our Special Little Secret.

Samenstelling
Between Delicate and Violent

Between Delicate and Violent

Handen kunnen herinneringen aanboren waar het brein geen toegang toe heeft. In haar experimentele verkenning van dit fysieke geheugen bewerkt Şirin Bahar Demirel familiealbumfoto’s en legt ze het huiselijk geweld bloot dat onder de afbeeldingen ligt.
Newsreel 242 – Sunny Railways

Newsreel 242 – Sunny Railways

Eerbetoon aan de tienduizenden jongeren die in 1947 uit politiek idealisme een spoorlijn tussen Sarajevo en Šamac aanlegden. Hun hoop op een betere wereld is vervlogen, maar hun idealisme is een blijvende bron van inspiratie.
Our Special Little Secret

Our Special Little Secret

Autobiografisch essay waarin de filmmaker aan de hand van eigen homevideo’s onderzoekt hoe ze als kind het seksueel misbruik door een familielid moet hebben ervaren, en welke impact dit heeft op haar leven als volwassen vrouw.
IDFA Competition for Short Documentary
De IDFA Competition for Short Documentary laat nieuw werk zien van makers die met een eigen kunst- en filmtaal deze vorm een eigen dynamiek hebben gegeven.
Bekijk Programma
14 Paintings

14 Paintings

Dongnan Chen
China
2023
24 min
IDFA Festival

Follow IDFA

VPRO
Fonds21
de Volkskrant
WePresent
Ammodo
npo
IDFA vrienden
OXFAM