14-24 nov 2024
InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
de Volkskrantdag
de Volkskrantdag
Beschrijving
Volkskrant filmredacteur Bor Beekman en Aimée Kiene, chef Volkskrant Magazine, presenteren een dag lang hoogtepunten uit het festivalprogramma, waarbij eigen keuzes garant staan voor een unieke dwarsdoorsnede van IDFA.
Samenstelling
A Picture to Remember

A Picture to Remember

Persoonlijk, essayistisch verslag van de oorlog in Oekraïne door het prisma van drie generaties vrouwen. Met onder meer oude familiefilmpjes probeert de filmmaker vanuit Kyiv de afstand tot haar oma, die in Donetsk woont, te overbruggen.
Red Herring

Red Herring

Kit Vincent heeft een ongeneeslijke hersentumor en kan daar moeilijk met zijn ouders over praten. Kan het maken van een film helpen? Een rijke, gevoelvolle verkenning van leven, dood en familiebanden, die ondanks de tragiek ook de nodige humor bevat.

Citizen Sleuth

Citizen Sleuth

Een jonge vrouw uit West-Virginia maakt een podcast die draait om een veronderstelde moord. Het geeft de zaak nationale bekendheid en maakt van haar een ster. Maar waar eindigt waarheidsvinding en beginnen complottheorieën?
Gerlach

Gerlach

Lyrisch en liefdevol portret van Gerlach van Beinum, een van de laatste klassieke akkerbouwers rondom Amsterdam. Als een baken van geduld en toewijding ploegt hij voort, seizoen op seizoen, terwijl het kapitalistisme zich al brutaler opdringt.
Special Screenings
Bekijk Programma
Arna’s Children

Arna’s Children

Juliano Mer Khamis, Danniel Danniel
Nederland, Israël, Palestina
2003
84 min
IDFA Festival

Follow IDFA

VPRO
Fonds21
de Volkskrant
WePresent
Ammodo
npo
IDFA vrienden
OXFAM