14-24 nov 2024
InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
IDFA Shorts 2
IDFA Shorts 2
Beschrijving

Deze jonge Nederlandse filmmakers presenteren hun unieke kijk op het intergenerationele streven om ruimtes, geschiedenissen en erfenissen terug te eisen. In dit verzamelprogramma zie je Nusa Ina, Hotel Mokum en The Story of Ne Kuko.

Samenstelling
Nusa Ina

Nusa Ina

Dit pijnlijke verhaal van de Molukker Loey Tamaëla, zoon van een prominente KNIL-militair, maakt het gevoel van postkoloniale ontheemding invoelbaar. Ooit hoopt hij vanuit Nederland terug te kunnen gaan naar een vrij thuisland.

Hotel Mokum

Hotel Mokum

Verslag van het kraken van een leegstaand hotel in Amsterdam. De krakers maken het pand leefbaar, de ME jaagt hen er na zes weken weer uit. Maar de strijd voor het recht op wonen gaat door, want idealen ontruim je nooit.
The Story of Ne Kuko

The Story of Ne Kuko

Rond 1878 werd de nkisi van de Congolese chef Ne Kuko ontvreemd. De diefstal van dit object met spirituele krachten was niet alleen een groot verlies voor Ne Kuko, het ontwrichtte ook de lokale gemeenschap.
Frontlight
Een selectie films waarin de waarheid kritisch tegen het licht wordt gehouden en op artistieke wijze wordt stilgestaan bij de urgente problemen van deze tijd.
Bekijk Programma
#Racegirl – The Comeback of Sophia Flörsch

#Racegirl – The Comeback of Sophia Flörsch

Sonia Otto
Duitsland
2023
94 min
IDFA Festival

Follow IDFA

VPRO
Fonds21
de Volkskrant
WePresent
Ammodo
npo
IDFA vrienden
OXFAM