13-24 nov 2024
InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
A Mouthful of Petrol

A Mouthful of Petrol

Jess Kohl
Verenigd Koninkrijk
2022
35 min
n.v.t.
School Program
Synopsis

Wayne, de vader van JayDee (12), is al jaren fanatiek bezig met banger racing: een ruwe autorace met eigenhandig verbouwde auto’s. Nu JayDee bijna 13 wordt, komt zijn eigen racedebuut eindelijk in zicht. Wayne helpt zijn zoon alvast met sleutelen in de garage, doceert stuurtechnieken en bereidt JayDee mentaal voor. In toenemende mate voelt JayDee de druk om zijn vader trots te maken.

Deze filmische coming-of-agedocumentaire laat een bijzondere familieband zien, waarbij een gedeelde passie als katalysator werkt voor opvoedkundige lessen. Hoe ga je om met pesters? Wat betekent het om door te zetten als iets niet meteen lukt, en waarom voelt het zo belangrijk om je vaders dromen waar te maken? De omgang tussen deze vader en zoon uit een Engelse arbeidersgemeenschap is recht voor z’n raap, maar tegelijkertijd zachtaardig en empathisch. De opzwepende muziekscore sluit naadloos aan bij de stoere sfeer vol adrenaline, scheurijzers en motorolie.

Lees verder
Credits
35 min
kleur
DCP
Gesproken talen: Engels
Regisseur
  Jess Kohl
  Jess Kohl
Productie
  Jess Kohl,
  Ben Cole
  Jess Kohl,
  Ben Cole
Cinematografie
  Adric Watson
  Adric Watson
Montage
  Dustin Waldman
  Dustin Waldman
Sound Design
  James Hewitt
  James Hewitt
Muziek
  James Kelly
  James Kelly
Executive producer
  Calum Gordon
  Calum Gordon
Screening copy
  Jess Kohl
  Jess Kohl
Meer uit het programmadeel School Program
Jaarlijks bezoeken ongeveer tienduizend scholieren en mbo-studenten de IDFA schoolvoorstellingen om creatieve documentaires met impact te ontdekken. De films worden aangeboden in combinatie met nagesprekken in de zaal en/of digitaal lesmateriaal voor in de klas. Zo werkt IDFA samen met het onderwijs aan horizonverbreding, burgerschap en mediawijsheid.
Programmaonderdeel bekijken
Blue ID

Blue ID

Burcu Melekoglu, Vuslat Karan
2022
60 min