14-24 nov 2024
InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
Tie Xi Qu: West of the Tracks

Tie Xi Qu: West of the Tracks

铁西区
Wang Bing
China
2002
556 min
Retrospective: Wang Bing
Retrospective: Wang Bing
Synopsis

In de hoogtijdagen van het communisme was het Tie Xi-district in het noordoosten van China een voorbeeld voor de rest van het land. Het staatsindustriegebied stelde meer dan een miljoen mensen te werk en bood onderdak aan vele gezinnen die droomden van economische vooruitgang. Tegenwoordig zijn de uitgestrekte fabrieksterreinen, de lege loodsen en verweerde hoogwerkers slechts een herinnering aan vroegere glorie.

Dit negen uur durende meesterwerk van Wang Bing toont het onvermijdelijke verval van China’s grootste en oudste industriële gebied. In de drie delen, ‘Rust’, ‘Remnants’ en ‘Rails’, laat Wang niet alleen de Chinese maatschappij in een overgangsfase zien, maar ook de impact die de veranderende economie heeft op de dromen en de hoop van de arbeiders.

In lange, trage shots brengt hij de achtergebleven arbeiders in beeld bij hun dagelijks werk, de spoorlijn die delen van het gebied met elkaar verbindt en gezinnen in de uitgestorven wijken. Repeterende beelden – het koppelen en ontkoppelen van treinen, het laden en lossen met grote hijskranen – tonen de naweeën van een gebied waarvoor in het nieuwe tijdperk geen plek meer is.

Lees verder
Credits
556 min
kleur
DCP
Gesproken talen: Chinees
Regisseur
  Wang Bing
  Wang Bing
Productie
  Wang Bing
  Wang Bing
Cinematografie
  Wang Bing
  Wang Bing
Montage
  Wang Bing,
  Adam Kerdy
  Wang Bing,
  Adam Kerdy
World Sales
  Wil Productions
  Wil Productions
Screening copy
  Wil Productions
  Wil Productions

Stills

0
0
1
0
1
Meer uit het programmadeel Retrospective: Wang Bing
In het Retrospectief presenteert IDFA zes films die Wang Bings innovatieve filmmakersvakmanschap sinds 2002 illustreren. Wang Bing is een compromisloze stem in de Chinese filmwereld die zonder schroom de sociaal-economische transformaties in China toont.
Programmaonderdeel bekijken
Alone

Alone

Wang Bing
2012
89 min