14-24 nov 2024
InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
Echo of You

Echo of You

Ekko af kærlighed
Zara Zerny
Denemarken
2023
76 min
Luminous
Luminous
Synopsis

Als Rene (86) bloemen koopt, staat hij altijd stil bij de vraag welke kleur zijn overleden vrouw zou hebben gekozen. De Deen, die samen met generatiegenoten geïnterviewd wordt over zijn leven, heeft langer sámen met zijn geliefde dan alleen geleefd.

In het liefdevolle Echo of You portretteert filmmaker Zara Zerny een negental (hoog)bejaarde Denen. Ze vertellen over hun liefdesleven, oud worden, rouw en hun blik op het leven en de dood. De welbespraakte, openhartige, soms poëtische sprekers worden thuis gefilmd, zittend in een stoel of op bed. Zerny versnijdt deze statische opnamen met artistieke, soms dromerige, dan weer abstracte verbeeldingen van hun getuigenissen. Ook worden oude homevideo’s geprojecteerd op de geïnterviewden anno nu, als weerspiegeling van een ander, vervlogen bestaan.

De interviews vormen een groepsportret van een unieke generatie die niet lang meer onder ons zal zijn. Met haar uitsterven vergaan de verhalen, maar ook de inrichtingen en elementen waar zij decennialang waarde aan hechtte: van schrootjesplafonds, vitrages en staartklokken tot dubbele rijen fotolijstjes met generaties familieleden en voorouders.

Lees verder
Credits
76 min
kleur
DCP
Gesproken talen: Deens
Regisseur
  Zara Zerny
  Zara Zerny
Productie
  Maria Møller Kjeldgaard namens Manna Film
  Maria Møller Kjeldgaard namens Manna Film
Cinematografie
  Jacob Sofussen
  Jacob Sofussen
Montage
  Sofie Steenberger
  Sofie Steenberger
Sound Design
  Teis Syvsig,
  Bobby Salomon
  Teis Syvsig,
  Bobby Salomon
Muziek
  Viktor Dahl
  Viktor Dahl
Involved TV Channel
  DR
  DR
Screening copy
  Manna Film
  Manna Film
Meer uit het programmadeel Luminous
Luminous presenteert een breed scala aan stijlen en formalistische benaderingen, van observerend tot persoonlijk en experimenteel.
Programmaonderdeel bekijken
... ned, tassot, yossot …

... ned, tassot, yossot …

Brigitte Weich
2023
99 min