13-24 nov 2024
InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
When the Bough Breaks

When the Bough Breaks

危巢
Dan Ji
China
2011
144 min
n.v.t.
Top 10
Synopsis

Aan de rafelranden van Beijing woont een gezin dat vanaf het platteland naar de stad migreerde op zoek naar een beter leven. In hun krakkemikkige huis, omringd door bergen afval, staat één bureautje. Het symboliseert de keuze die het gezin moet maken, want slechts een van hen kan een volledige opleiding volgen. De twee dochters in het gezin zijn vastberaden hun broer Gang die kans te laten benutten, terwijl het lot van hun oudste zus, die van school ging om te werken en verdween in de prostitutie, als een schaduw boven hen hangt.

Filmmaker Dan Ji ontmoette het gezin voor het eerst in 2004, toen ze een documentaire maakte over het Chinese onderwijssysteem. Vijf jaar later keerde ze terug naar deze migrantenfamilie waarin de rollen binnenstebuiten gekeerd zijn. Terwijl vader zich bezat en moeder zich afzijdig houdt, discussiëren de dochters als volwassenen over schoolgeld en universiteiten. Gang zit er zwijgend bij. De uitgesponnen scènes, waarin de camera afwisselend dicht op de huid kruipt of juist afstand neemt, benadrukken hun benepen situatie in een maatschappij waarin ze haast onzichtbaar zijn gemaakt.

Lees verder
Credits
144 min
kleur
DCP
Gesproken talen: Chinees
Regisseur
  Dan Ji
  Dan Ji
Productie
  Dan Ji,
  Qing Sha
  Dan Ji,
  Qing Sha
Cinematografie
  Dan Ji
  Dan Ji
Montage
  Dan Ji,
  Qing Sha
  Dan Ji,
  Qing Sha
World Sales
  CIFA
  CIFA
Screening copy
  CIFA
  CIFA

Stills

0
0
1
0
1
Meer uit het programmadeel Top 10
In de Top 10 van eregast Wang Bing neemt hij ons mee in een diepgravende reis door de hedendaagse Chinese cinema, met tien titels uit de afgelopen decennia.
Programmaonderdeel bekijken
Before the Flood

Before the Flood

Yifan Li, Yu Yan
2005
147 min