14-24 nov 2024
InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
Cyberfeminism Index Installation
DocLab

Cyberfeminism Index Installation

Mindy Seu
Verenigde Staten
2023
5 min
IDFA DocLab Spotlight, IDFA DocLab: Phenomenal Friction
IDFA DocLab Spotlight, IDFA DocLab: Phenomenal Friction
Synopsis

Cyberspace werd in de beginperiode van het internet voornamelijk gedefinieerd door mannen. Dit werk van ontwerper en tech-expert Mindy Seu belicht de oorsprong en het omvangrijke erfgoed van cyberfeminisme; niet door een definitie te geven, maar door het te laten zien en het te vieren.

De index is een verzameling uitingen van feministisch online tech-activisme uit de afgelopen dertig jaar, waaronder feministische internetkunst, nieuwemediakunst, een overzicht van digital rights-activisten en delen uit wetenschappelijke artikelen. De installatie bestaat uit een papieren exemplaar van Seu’s Cyberfeminism Index verrijkt met augmentedreality-componenten. Blader door het boek, activeer de componenten en bekijk de corresponderende video’s en afbeeldingen op het scherm voor je. Het ene artikel leidt je vanzelf naar het andere: het boek zit vol analoge hyperlinks die verwijzen naar andere artikelen in de index.

Zo is een overzicht gecreëerd van vrouwen en gemarginaliseerde groepen en hun manieren om invulling aan cyberspace te geven. Van utopie tot dystopie. Zowel een onmisbare inleiding voor de leek als een verrassende bron voor de expert.

Lees verder
Credits
5 min
kleur
cross-platform
Gesproken talen: Engels
Regisseur
  Mindy Seu
  Mindy Seu
Productie
  Tommy Martinez
  Tommy Martinez
Developer
  Tommy Martinez
  Tommy Martinez
Screening copy
  Mindy Seu
  Mindy Seu

Stills

0
0
1
2
3
0
1
2
3
Meer uit het programmadeel IDFA DocLab Spotlight
Documentairekunst in verschillende disciplines, met nieuwemediawerken en onderzoeksprojecten van gevestigde en nieuwe talenten.
Programmaonderdeel bekijken
Ahorse!

Ahorse!

DocLab
Wendy Gutman
2018
20 min