13-24 nov 2024
InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
Wheat Harvest

Wheat Harvest

麦收
Tong Xu
China
2008
98 min
n.v.t.
Top 10
Synopsis

Op bezoek bij haar ouders trekt Hongmiao een stapeltje 100-yuanbiljetten uit haar portemonnee. Haar vader is ziek en ze wil graag helpen. Haar ouders vragen Hongmiao om toch zelf wat geld te houden voor in Beijing, de grote stad waar ze werkt en woont, en prijzen haar om haar moed en intelligentie. Wat de familie niet weet – of wel, dat laat de film in het midden – is dat Hongmiao sekswerker is.

Wheat Harvest schetst een complex beeld van Hongmiao en belicht de ondergrondse, want in China illegale economie van sekswerk. Door de lens van filmmaker Tong Xu worden het rauwe en het alledaagse één. In de ene scène zien we Hongmiao televisiekijken in haar kleine eenkamerhuurwoning. In een andere zit ze in de donkere benauwde ruimte van het bordeel te luisteren naar een collega die klaagt over de klant van de avond ervoor.

Hongmiao lacht net zo veel als ze vloekt, en zingt net zo vaak als ze rookt. Tijdens de graanoogst in het najaar bezoekt ze het ouderlijk huis opnieuw en helpt haar familie, zowel fysiek als financieel. Migrant, sekswerker en dochter – Hongmiao is het allemaal.

Lees verder
Credits
98 min
kleur
DCP
Gesproken talen: Chinees
Regisseur
  Tong Xu
  Tong Xu
Productie
  Tong Xu
  Tong Xu
Cinematografie
  Tong Xu
  Tong Xu
Montage
  Tong Xu
  Tong Xu
World Sales
  CIFA
  CIFA
Screening copy
  CIFA
  CIFA
Meer uit het programmadeel Top 10
In de Top 10 van eregast Wang Bing neemt hij ons mee in een diepgravende reis door de hedendaagse Chinese cinema, met tien titels uit de afgelopen decennia.
Programmaonderdeel bekijken
Before the Flood

Before the Flood

Yifan Li, Yu Yan
2005
147 min