14-24 nov 2024
InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
Youth 9-12: Girls' Stories & And a Happy New Year
Youth 9-12: Girls' Stories & And a Happy New Year
Beschrijving
In And a Happy New Year bereiden mensen zich voor op het grote moment om twaalf uur. Vooral in Nederland, waar iedereen vuurwerk in huis heeft. Alleen krijgen we het deze keer allemaal te zien door de ogen van honden. Hoe beleven zij deze feestelijke avond? En lukt het mensen om ze rustig te houden? In Girls' Stories zien we de vriendinnen Jagoda en Zuzia die net in de puberteit zijn. Ze gaan graag met elkaar om, bespreken en bespotten regels op school, liefde en relaties, de eerste menstruatie, borsten en meisjesonvriendelijke dansjes. De twee meiden zijn slim, geestig en niet bang om ongemakkelijke onderwerpen aan te snijden. Interessant voor iedereen die een meisje is én voor iedereen die dat niet is.
Samenstelling
Girls’ Stories

Girls’ Stories

Leeftijdscategorie 9-12 jaar. Coming of age-film over twee Poolse hartsvriendinnen op de drempel van hun tienertijd. Een spannende periode waarin kinderspelletjes worden verruild voor serieuzere schoolperikelen en filosoferen over de eerste menstruatie en de liefde.
And a Happy New Year

And a Happy New Year

Leeftijdscategorie 9-12 jaar. Zonder commentaar, maar luid en duidelijk, toont deze korte documentaire hoe dieren het vuurwerk ervaren tijdens oud en nieuw. Vanuit het perspectief van honden, die een GoPro omkregen, volgen we de stijgende stress bij dier en eigenaar.
IDFA Competition for Youth Documentary
<p>In de jeugdcompetitie verkennen makers de grenzen van de jeugdfilm om zo jongeren uit te dagen. De geselecteerde films zijn verdeeld over twee leeftijdsgroepen: 9 t/m 12 jaar, en 13 jaar en ouder.</p>
Bekijk Programma
And a Happy New Year

And a Happy New Year

Sebastian Mulder
Nederland
2023
21 min
IDFA Festival

Follow IDFA

VPRO
Fonds21
de Volkskrant
WePresent
Ammodo
npo
IDFA vrienden
OXFAM