14-24 nov 2024
InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
Jeugdvoorstelling
Jeugdvoorstelling
Beschrijving
Prachtige jeugddocumentaires uit de IDFA Youth Competition die bewijzen dat ook het jongste publiek bij IDFA serieus wordt genomen. Het blok bevat de volgende titels: Girl Away from HomeFigureAnd a Happy New Year en Nelson the Piglet. Vier films die zowel qua inhoud als qua stijl, de horizon van kinderen zullen verbreden en vragen op zullen roepen. Hoe meer vragen, hoe beter, want na afloop zullen de makers zoveel mogelijk aanwezig zijn voor Q&A's. De films zijn Nederlands gesproken of Nederlands ondertiteld.
Samenstelling
Girl Away from Home

Girl Away from Home

Leeftijdscategorie 9-12 jaar. Portret van een veerkrachtige 13-jarige turner die een jaar gevolgd wordt rondom het uitbreken van de oorlog in Oekraïne. Ze vertelt over haar sportpassie, haar geliefde familie en vriendinnen en hoe heftig het is als je je land moet ontvluchten.
Figure

Figure

Leeftijdscategorie 9-12 jaar. In een atelier komt een houten mannequin langzaam tot leven. Het figuurtje wordt zich steeds bewuster van zijn lichaam. Korte ontroerende stopmotionfilm over identiteit en vrijheid, gemaakt met oog voor schoonheid en detail.
And a Happy New Year

And a Happy New Year

Leeftijdscategorie 9-12 jaar. Zonder commentaar, maar luid en duidelijk, toont deze korte documentaire hoe dieren het vuurwerk ervaren tijdens oud en nieuw. Vanuit het perspectief van honden, die een GoPro omkregen, volgen we de stijgende stress bij dier en eigenaar.
Nelson the Piglet

Nelson the Piglet

Leeftijdscategorie 9-12 jaar. Het gezin kocht Nelson ooit als minivarken, maar na zeven jaar is hij uitgegroeid tot een vijfhonderd kilo zware kolos, tot ergernis van de buurt en de woningbouwvereniging. Blijmoedige, korte documentaire over ware dierenliefde.
IDFA Competition for Youth Documentary
<p>In de jeugdcompetitie verkennen makers de grenzen van de jeugdfilm om zo jongeren uit te dagen. De geselecteerde films zijn verdeeld over twee leeftijdsgroepen: 9 t/m 12 jaar, en 13 jaar en ouder.</p>
Bekijk Programma
And a Happy New Year

And a Happy New Year

Sebastian Mulder
Nederland
2023
21 min
IDFA Festival

Follow IDFA

VPRO
Fonds21
de Volkskrant
WePresent
Ammodo
npo
IDFA vrienden
OXFAM