14-24 nov 2024
InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
Youth 9-12: Extraordinary Life
Youth 9-12: Extraordinary Life
Beschrijving

In Girl Away from Homemoet een 13-jarige turnkampioene met haar oma Oekraïne ontvluchten, terwijl Nelson the Piglet de confrontatie aangaat met vooroordelen in zijn buurt en Eternal Father zich verdiept in de complexiteit van de dood en een bevroren toekomst na het sterven.
Samenstelling
Nelson the Piglet

Nelson the Piglet

Leeftijdscategorie 9-12 jaar. Het gezin kocht Nelson ooit als minivarken, maar na zeven jaar is hij uitgegroeid tot een vijfhonderd kilo zware kolos, tot ergernis van de buurt en de woningbouwvereniging. Blijmoedige, korte documentaire over ware dierenliefde.
Girl Away from Home

Girl Away from Home

Leeftijdscategorie 9-12 jaar. Portret van een veerkrachtige 13-jarige turner die een jaar gevolgd wordt rondom het uitbreken van de oorlog in Oekraïne. Ze vertelt over haar sportpassie, haar geliefde familie en vriendinnen en hoe heftig het is als je je land moet ontvluchten.
Eternal Father

Eternal Father

Leeftijdscategorie 9-12 jaar. Warm en integer portret van een Brits gezin waarvan vader Nasar tot het besluit is gekomen om zich bij zijn dood te laten invriezen. Een beslissing die een grote weerslag heeft op zijn vrouw en jonge kinderen.
IDFA Competition for Youth Documentary
<p>In de jeugdcompetitie verkennen makers de grenzen van de jeugdfilm om zo jongeren uit te dagen. De geselecteerde films zijn verdeeld over twee leeftijdsgroepen: 9 t/m 12 jaar, en 13 jaar en ouder.</p>
Bekijk Programma
And a Happy New Year

And a Happy New Year

Sebastian Mulder
Nederland
2023
21 min
IDFA Festival

Follow IDFA

VPRO
Fonds21
de Volkskrant
WePresent
Ammodo
npo
IDFA vrienden
OXFAM