14-24 nov 2024
InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
Youth 13+: Unfiltered Reality
Youth 13+: Unfiltered Reality
Beschrijving
Vier veelzijdige en prachtige films: Sister of mine, Headprickles, The Sketch en Nyanga. Een selectie die tieners serieus neemt en uitdaagt, door een mooie, grappige, pijnlijke en ongefilterde werkelijkheid te laten zien. Over een tienermeisje dat haar drugsverslaving bespreekt met haar ouders, een absurde animatie over mensen die rare en onnodige dingen doen, over een naaktmodel in de tekenles die de regisseur helpt een nieuw huis te vinden en over een jongen die gaat jagen en plotseling met een net gevangen en tot slaaf gemaakt wordt. Deze selectie is niet alleen voor tieners, maar ook intrigerend voor volwassenen.
Samenstelling
Sister of Mine

Sister of Mine

Leeftijdscategorie 13+ jaar. De jonge filmmaker Mariusz Rusiński richt zijn camera op zijn wanhopige ouders en zijn aan drugs verslaafde zeventienjarige zusje Zuzia. Hoe heeft het zover kunnen komen? En wat is zijn rol in de verziekte familiedynamiek?
Headprickles

Headprickles

Leeftijdscategorie 13+ jaar. Een reeks absurdistische, geanimeerde vignetten vormt een kleurrijk audiovisueel doolhof van fantasie, obsessie, frustratie, angst, waan en verwondering – alles wat soms je hoofd doet tintelen.
The Sketch

The Sketch

Leeftijdscategorie 13+ jaar. Tomas Cali verhuist naar Parijs, waar hij zich alleen en onbegrepen voelt. Op tekenles ontmoet hij Linda Demorrir: naaktmodel, ook uit een ander land en, net als hij, transgender. Terwijl hij haar tekent, schetst hij ook zijn nieuwe realiteit.
Nyanga

Nyanga

Leeftijdscategorie 13+ jaar. Hoe ga je om met de onmenselijkheid van een leven in slavernij? Prachtige handgemaakte animaties vertalen de geschiedenis van 12 miljoen mensen naar het verhaal van Nyanga, die naar Amerika is ontvoerd en naar huis wil. Een ode aan verzet.
IDFA Competition for Youth Documentary
<p>In de jeugdcompetitie verkennen makers de grenzen van de jeugdfilm om zo jongeren uit te dagen. De geselecteerde films zijn verdeeld over twee leeftijdsgroepen: 9 t/m 12 jaar, en 13 jaar en ouder.</p>
Bekijk Programma
And a Happy New Year

And a Happy New Year

Sebastian Mulder
Nederland
2023
21 min
IDFA Festival

Follow IDFA

VPRO
Fonds21
de Volkskrant
WePresent
Ammodo
npo
IDFA vrienden
OXFAM