14-24 nov 2024
InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
Youth 9-12: Figure & JessZilla
Youth 9-12: Figure & JessZilla
Beschrijving
Figure is een korte film van 2 minuten, gemaakt door de jongste filmmaker dit jaar. Over een tekenpop die tot leven komt, op zoek gaat naar zijn eigen grenzen en danst met zijn schaduw. Een mooie zoektocht naar identiteit, persoonlijke ruimte en de grenzen daarvan. Jesszilla is een coming-of-age film, over een jong ambitieus en grappig meisje dat van boksen houdt en professioneel wil worden. Om de beste te worden, maar ook om voor haar familie te zorgen. Haar vader probeert haar op alle mogelijke manieren te helpen. We zien haar ouder worden, harder werken en elk jaar succesvoller worden. Tot ze er op harde wijze achter komt dat niet alles haalbaar is in het leven.
Samenstelling
Figure

Figure

Leeftijdscategorie 9-12 jaar. In een atelier komt een houten mannequin langzaam tot leven. Het figuurtje wordt zich steeds bewuster van zijn lichaam. Korte ontroerende stopmotionfilm over identiteit en vrijheid, gemaakt met oog voor schoonheid en detail.
JessZilla

JessZilla

Leeftijdscategorie 9-12 jaar. Portret van een inspirerende, veerkrachtige tiener en haar vader. Na jarenlangs trainen als bokser voor de Olympische Spelen, krijgt Jesselyn Silva een verpletterende diagnose voor haar kiezen. Hoe blijf je positief als je toekomstdroom instort?

IDFA Competition for Youth Documentary
<p>In de jeugdcompetitie verkennen makers de grenzen van de jeugdfilm om zo jongeren uit te dagen. De geselecteerde films zijn verdeeld over twee leeftijdsgroepen: 9 t/m 12 jaar, en 13 jaar en ouder.</p>
Bekijk Programma
And a Happy New Year

And a Happy New Year

Sebastian Mulder
Nederland
2023
21 min
IDFA Festival

Follow IDFA

VPRO
Fonds21
de Volkskrant
WePresent
Ammodo
npo
IDFA vrienden
OXFAM