13-24 nov 2024
InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
IDFA roept op tot een onmiddellijk staakt-het-vuren
Nieuws
IDFA roept op tot een onmiddellijk staakt-het-vuren

IDFA roept op tot een onmiddellijk staakt-het-vuren

Algemeen
vrijdag 10 november
Door Staff

IDFA gelooft in de waarde van het leven en in de universele droom van een wereld in vrede. Wij erkennen de pijn en het enorme verlies aan zowel Palestijnse als Israëlische kant van het huidige conflict. We willen onze steun uitspreken aan de families van alle slachtoffers en veroordelen het geweld aan beide kanten. We hopen dat alle gijzelaars veilig worden herenigd met hun families en dat er een nieuw begin mogelijk wordt, waar beide partijen bestaansrecht hebben en waar kinderen veilig zijn en kunnen dromen van een toekomst. 

We zien echter nu dat na tientallen jaren van escalatie de geweldsspiraal een nieuw dieptepunt bereikt. Het dodental blijft stijgen, met de meest kwetsbaren als slachtoffers. 

Wij zien ook dat documentairemakers, zowel Palestijnse als Israëlische en anderen van over de hele wereld, ons herhaaldelijk hiervoor hebben gewaarschuwd in hun films. Ze hebben ons op niet mis te verstane wijze laten zien dat geweld alleen maar escaleert, in een klimaat van toenemend nationalisme, toenemende radicalisering, totale hopeloosheid en voortdurende ontmenselijking. 

Het erkennen van het lijden van het Palestijnse volk betekent niet dat we de pijn van de slachtoffers aan Israëlische zijde negeren. Alle pijn moet worden gerespecteerd en al het moorden moet stoppen. De culturele wereld heeft hierin een verantwoordelijkheid. IDFA wil deze ook nemen.  

IDFA staat voor medemenselijkheid en rechtvaardigheid en roept op tot een onmiddellijk wederzijds staakt-het-vuren, onmiddellijke humanitaire hulp en een herstel van basisvoorzieningen en -infrastructuur, zodat vrede ooit een kans kan krijgen.