14-24 nov 2024
InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
VPRO Preview
VPRO Preview
Beschrijving
Start het festival met de parels uit het IDFA-programma in de mooiste bioscoop ter wereld: Koninklijk Theater Pathé Tuschinski, met een zorgvuldig samengesteld programma door de VPRO filmredactie.
Samenstelling
On the Adamant

On the Adamant

De Adamant is een op de Parijse Seine drijvende daginstelling voor psychiatrische patiënten. Deze subtiele en diep empathische Gouden Beer-winnaar is een hartverwarmend portret van enkele regelmatige bezoekers en hun begeleiders.
Kokomo City

Kokomo City

Knallend portret van vier zwarte trans vrouwen in New York en Atlanta waarin geweld, schoonheid en wijsheid wedijveren. Over de rauwe werkelijkheid van geld verdienen met sekswerk, hun plek in de zwarte gemeenschap en de weg naar acceptatie.
The Last Year of Darkness

The Last Year of Darkness

In Funky Town, een club in Chengdu die binnenkort verdwijnt voor de oprukkende metro, leven onconventionele jongvolwassenen in hun gedroomde wereld, die aan het eind van de nacht plaatsmaakt voor de harde realiteit.
Danger Zone

Danger Zone

Zijn we toeschouwer of deelnemer van de war zone tours die Rick, Andrew, Eleonora en AJ maken door levensgevaarlijke conflictgebieden in Syrië, Afghanistan en Somalië? Fascinerend en ongemakkelijk inkijkje in de wereld van het oorlogstoerisme.
Copa 71

Copa 71

Waarom verdween het razendpopulaire WK voetbal voor vrouwen van 1971 uit de sportannalen? Een halve eeuw later zijn de spelers van toen, die in Mexico als helden werden binnengehaald, nog altijd ondersteboven van hun ervaringen.
A Picture to Remember

A Picture to Remember

Persoonlijk, essayistisch verslag van de oorlog in Oekraïne door het prisma van drie generaties vrouwen. Met onder meer oude familiefilmpjes probeert de filmmaker vanuit Kyiv de afstand tot haar oma, die in Donetsk woont, te overbruggen.
Special Screenings
Bekijk Programma
Arna’s Children

Arna’s Children

Juliano Mer Khamis, Danniel Danniel
Nederland, Israël, Palestina
2003
84 min
IDFA Festival

Follow IDFA

VPRO
Fonds21
de Volkskrant
WePresent
Ammodo
npo
IDFA vrienden
OXFAM