14-24 nov 2024
InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
Best of IDFA: Award Winners
Best of IDFA: Award Winners
Beschrijving

Een selectie van de beste films van IDFA 2023, speciaal voor jou samengesteld tot een dagvullend programma. Alle films in dit programma zijn door een internationale jury van professionals uit de documentaire-, film- en kunstwereld bekroond met een IDFA Award. De films zijn Engels gesproken of Engels ondertiteld.

Bekijk hier het programma.

Samenstelling
1489

1489

Als haar broer vermist raakt tijdens het Armeens-Azerbeidzjaanse conflict, besluit Shoghakat de zoektocht en het emotionele proces van haarzelf en haar ouders te filmen – ook op momenten waarop anderen de camera misschien hadden neergelegd.
Gerlach

Gerlach

Lyrisch en liefdevol portret van Gerlach van Beinum, een van de laatste klassieke akkerbouwers rondom Amsterdam. Als een baken van geduld en toewijding ploegt hij voort, seizoen op seizoen, terwijl het kapitalistisme zich al brutaler opdringt.
Sister of Mine

Sister of Mine

Leeftijdscategorie 13+ jaar. De jonge filmmaker Mariusz Rusiński richt zijn camera op zijn wanhopige ouders en zijn aan drugs verslaafde zeventienjarige zusje Zuzia. Hoe heeft het zover kunnen komen? En wat is zijn rol in de verziekte familiedynamiek?
Life is Beautiful

Life is Beautiful

Tijdens een uitwisseling zit de jonge Palestijnse filmmaker Mohamed Jabaly ‘vast’ bij zijn gastgezin in de Noorse stad Tromsø: de grenzen van Gaza zijn dicht. Zijn strijd voor een werkvergunning brengt de hechte gemeenschap in actie.
Flickering Lights

Flickering Lights

In Tora, op de grens van India en Myanmar, wordt het dagelijkse ritme bepaald door daglicht en duisternis. Het dorp staat op een kantelpunt: er komt eindelijk elektriciteit. Brengt die de hechte gemeenschap de vooruitgang die zij hoopt en verwacht?
Special Screenings
Bekijk Programma
Arna’s Children

Arna’s Children

Juliano Mer Khamis, Danniel Danniel
Nederland, Israël, Palestina
2003
84 min
IDFA Festival

Follow IDFA

VPRO
Fonds21
de Volkskrant
WePresent
Ammodo
npo
IDFA vrienden
OXFAM