14-24 nov 2024
InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
Makeover Movie

Makeover Movie

Sue Ding
Verenigde Staten
2022
19 min
Frontlight
Frontlight
Synopsis

Menig tienermeisje groeide op met films waarin een tomboy-achtige, onopvallende of zelfs onaantrekkelijke protagonist na een make-over veranderde in een schoonheid die alle hoofden deed omdraaien. De droom van ieder meisje. Maar waarom eigenlijk? En wat is het schoonheidsideaal in Hollywood?

Filmmaker Sue Ding duikt in ruim honderd jaar filmgeschiedenis en componeert een even komisch als alarmerend beeldessay waarin talloze clips uit bijna honderd films precies hetzelfde beeld laten zien. Met haar vriendinnen bespreekt ze bellend wat ze zo verrukkelijk vonden aan die specifieke scènes en wat ze met de wijsheid van nu problematisch achten. Waarom waren die hoofdrolspelers altijd wit en dun? Waarom is eten een issue, net als brillen en kroeshaar?

Met een flinke dosis humor, zelfspot én kritiek leiden de caleidoscopische beelden en het commentaar tot een alarmerende conclusie. Wat ontbreekt, zijn ‘normale’ vrouwen, vrouwen van kleur en mensen die zich als queer identificeren. Geld is steevast de heilige graal. En waarom is die oudere, rijkere, witte man nog altijd aan zet?

Lees verder
Credits
19 min
kleur
DCP
Gesproken talen: Engels
Regisseur
  Sue Ding
  Sue Ding
Productie
  Sue Ding
  Sue Ding
Montage
  Sue Ding
  Sue Ding
Sound Design
  Josh Lim,
  Brian Berger
  Josh Lim,
  Brian Berger
Screening copy
  Sue Ding
  Sue Ding

Stills

0
0
1
2
0
1
2
Meer uit het programmadeel Frontlight
Een selectie films waarin de waarheid kritisch tegen het licht wordt gehouden en op artistieke wijze wordt stilgestaan bij de urgente problemen van deze tijd.
Programmaonderdeel bekijken
#Racegirl – The Comeback of Sophia Flörsch

#Racegirl – The Comeback of Sophia Flörsch

Sonia Otto
2023
94 min