13-24 nov 2024
InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
Bing’ai

Bing’ai

秉爱
Yan Feng
China
2007
118 min
n.v.t.
Top 10
Synopsis

Om het project van de Drieklovendam te kunnen voltooien, moeten tussen 1994 en 2009 meer dan een miljoen bewoners rond de rivier de Yangtze verhuizen. Iedereen die onder de kritieke grens van 135 meter boven de waterlijn woont, moet daar weg. Boerin en sinaasappelplukker Bing’ai weigert, ze wil gewoon dicht bij haar akker blijven wonen om haar eigen groente te kunnen verbouwen. Waarom zou ze ergens anders weer opnieuw moeten beginnen?

In een periode van tien jaar volgt regisseur Yan Feng het gezin van Bing’ai in hun strijd tegen onvermurwbare ambtenaren en bureaucratische functionarissen. Dat levert kleurrijke beelden op van verhitte bijeenkomsten op het dorpsplein tot het dagelijks werk op de akker, tegen de achtergrond van het imponerende berglandschap.

Het jarenlange gevecht om de gedwongen verhuizing brengt Bing’ai en haar man ook weer nader tot elkaar. In gesprekken met de filmmaker vertelt de vastberaden boerin verrassend openhartig over ontberingen uit het verleden, haar huwelijksleven en haar dromen voor de toekomst.

Lees verder
Credits
118 min
kleur
DCP
Gesproken talen: Chinees
Regisseur
  Yan Feng
  Yan Feng
Productie
  Yan Feng
  Yan Feng
Cinematografie
  Yan Feng,
  Wenze Feng
  Yan Feng,
  Wenze Feng
Montage
  Yan Feng,
  Mathieu Haessler
  Yan Feng,
  Mathieu Haessler
Sound Design
  Nobuyuki Kikuchi
  Nobuyuki Kikuchi
World Sales
  Yan Feng
  Yan Feng
Screening copy
  Yan Feng
  Yan Feng

Stills

0
0
0
Meer uit het programmadeel Top 10
In de Top 10 van eregast Wang Bing neemt hij ons mee in een diepgravende reis door de hedendaagse Chinese cinema, met tien titels uit de afgelopen decennia.
Programmaonderdeel bekijken
Before the Flood

Before the Flood

Yifan Li, Yu Yan
2005
147 min