13-24 nov 2024
InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
Helaas ben je het niet geworden

Helaas ben je het niet geworden

Nicky Maas, Anne van Campenhout
Nederland
2017
25 min
n.v.t.
School Program
Synopsis

Wat vond je er zelf van? Het is een vraag die je verwacht bij een belangrijk beoordelingsgesprek op het werk, maar ook bij het zoeken naar een kamer kun je hem voor de kiezen krijgen. Dat ondervindt de achttienjarige Sofie. Ze wil graag op kamers in haar studiestad Amsterdam en moet in een overhitte huizenmarkt hard op zoek.

Dat betekent hospiteren, oftewel ‘speeddaten’ met potentiële huisgenoten en flink je best doen om gekozen te worden. We lopen én voelen met haar mee tijdens voorstelrondjes, borrels en beoordelingsgesprekken bij studentenhuizen. Lukt het Sofie om een goede indruk te maken en tegelijkertijd zichzelf te blijven?

Sofie’s belevenissen zijn herkenbaar voor iedereen die op zoek is naar een schaars goed – of het nu woonruimte, een prestigieuze opleiding of liefde is – en worstelt met het zenuwslopende proces van keuren en gekeurd worden. Dat roept ook vragen op over de maatschappij, die meer en meer draait om het beoordelen en raten van producten, diensten én mensen.

Lees verder
Credits
25 min
kleur
DCP
Gesproken talen: Nederlands
Regisseur
  Nicky Maas,
  Anne van Campenhout
  Nicky Maas,
  Anne van Campenhout
Cinematografie
  Jean Counet
  Jean Counet
Montage
  Daan Wijdeveld
  Daan Wijdeveld
Muziek
  Klink Audio
  Klink Audio
Sound Design
  Klink Audio
  Klink Audio
Involved TV Channel
  BNNVARA
  BNNVARA
Meer uit het programmadeel School Program
Jaarlijks bezoeken ongeveer tienduizend scholieren en mbo-studenten de IDFA schoolvoorstellingen om creatieve documentaires met impact te ontdekken. De films worden aangeboden in combinatie met nagesprekken in de zaal en/of digitaal lesmateriaal voor in de klas. Zo werkt IDFA samen met het onderwijs aan horizonverbreding, burgerschap en mediawijsheid.
Programmaonderdeel bekijken
Blue ID

Blue ID

Burcu Melekoglu, Vuslat Karan
2022
60 min