14-24 nov 2024
InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
Three Promises

Three Promises

Yousef Srouji
Palestina, Libanon, Verenigde Staten
2023
61 min
Best of Fests
Best of Fests
Synopsis

Aan het begin van het nieuwe millennium, terwijl het Israëlische leger vergeldingsacties uitvoert voor de Tweede Intifada op de Westelijke Jordaanoever, legt de Palestijnse Suha haar gezinsleven vast in homevideo’s. Nachtelijke bezoekjes aan de ondergrondse kelder en de angst van haar twee jonge kinderen voor de beschietingen zijn regelmatig terugkerende elementen. Dat de gezinsleden nog zienderogen moeten wennen aan de altijd aanwezige camera geeft de beelden ook iets alledaags, net als het feit dat de kinderen de volgende dag gewoon weer naar school moeten.

In 2017 ontdekt haar zoon Yousef, de regisseur van deze documentaire, het archiefmateriaal. Samen met zijn moeder onderzoekt hij waarom zij het gezinsleven in oorlogstijd filmde. En waarom ze wachtte met vluchten; meermaals verbrak Suha haar belofte aan God om te zullen vertrekken.

De knappe debuutfilm onderstreept het belang van het vastleggen: met oude beelden construeert de filmmaker nieuwe verhalen. Het verhaal van een moeder met haar camera, van een jongen en zijn jeugd en tegelijkertijd van de geschiedenis van het Palestijnse volk.

Lees verder
Credits
61 min
kleur
DCP
Gesproken talen: Arabisch
Regisseur
  Yousef Srouji
  Yousef Srouji
Productie
  Marielle Olentine namens Giant Spark
  Marielle Olentine namens Giant Spark
Co-productie
  Zein Khleif
  Zein Khleif
Cinematografie
  Suha Khamis,
  Mashal Kawasmi
  Suha Khamis,
  Mashal Kawasmi
Montage
  Mahdokht Mahmoudabadi
  Mahdokht Mahmoudabadi
Screening copy
  Giant Spark
  Giant Spark
Meer uit het programmadeel Best of Fests
Bekijk hier het beste dat grote filmfestivals als Cannes, Berlijn en Venetië het afgelopen jaar op documentairegebied hebben gepresenteerd.
Programmaonderdeel bekijken
20 Days in Mariupol

20 Days in Mariupol

Mstyslav Chernov
2023
94 min